Creative-Cuisine

Creative-Cuisine

om allt i världen

Viktiga och intressanta händelser och tankar som är av betydelse för mig

Hur fungerar en utredning inom staten

Mat och VinPosted by Heinz Glöckler Thu, January 17, 2019 19:18:34
Många pratar om Januari överenskomelsen - Vad är en utredning ?
Utredningar är ett beställningsuppdrag där uppdragsgivaren regeringen eller departement vill har svar på en fråga för att få relevant underlag för beslut.
Utredningar används även som försvarsretorik av en minister - när det har hänt något och man vill visa att man bryr sig - Man tillsätter en utredning - det låter bra alla är nöjda- när denna är klart ( enmansutredning av en handläggare) presenteras detta och försvinner i arkivet.
Men så är det väl inte i överenskommelsen - när ska det blir verkstad - man det ta tid det finns en tydlig process.

1.Först ska man kommer överens om ett utredningsdirektiv. Dessa diskussioner kommer regeringen kunna dra ut på tiden . Personellt och kompetensmässigt har C o L ett otroligt underläge och kommer effektivt sysselsättas i möten med regeringstjänstemän. Kan ta ca 6 månader.

2.Sen ska utredaren utses. S har ett omfattade lager av lojala och erfarna utredare att föreslå och argumenterar för. Även detta kan dra ut på tiden – man måste kommer överens. Det kan drar några månader innan man kan enas. - ca 3 månader.

3.Under utredningens gång kommer säkert utredaren kunna hitta många invändningar för att förslaget måste justeras eller nya aspekter utredas.
Det hela leder till att utredningen försenas och att utredaren begär förlängd tid, vilket regeringen beslutar om. ca 12- 15 månader

4.När sedan utredningen försenat presenteras kommer man ta tid att på sig innan den skickas ut på remiss, nya delfrågor måste utredas först, och vem som är lämpligt att lämna in ett remissvar. ca 3 månader

5.Remisstiden kan bli maximal lång. Fack och andra särskilda S- organ kommer bedriva hård kampanj under tiden.
När remissvaren har inkommit kommer ansvarig departement ta lång tid på sig att sammanställa remissvaren. ca 6 månader

6.Utifrån remissvaren kommer regeringen gör allt för att stoppa, eller justerar förslaget. Nya förhandlingar som ta tid med C och L vidtar. S kommer även fråga inofficiellt råd hos V.
ca 6 månader

7,Nu ska det skrivas en proposition, något som departementet gör mycket nogsamt och under lång tid, särskild till juridiken ska tas hänsyn. ca 6 månader

8. Regeringen kommer att leverar propositionen till riksdagen
Förslaget kan sedan genomföras först vid nästa budget året - uppskattad tid 2023 om kostnader kan finansieras inom ramen för budgeten.
C och L kan väl alltid hoppas att dessa utredningar ska går lika snabbt som utredningen om gymnasielagen förra höst, som utredes hastig - och resultat blir ju inte så bra.....

Sedan blir det ju många utredningar ca 63 bara från överenskommelsen - plus många andra som ingår i det ordinarie arbetet. Dessa utredningar brukar placeras på den så kallade "elefantkyrkogården( där jobbar tidigare generaldirektörer med uppdrag " gamla Skolöversytrelsens lokal vid Garnisonen på Gärdet. Dessa långa korridorer kommer att krylla av skol igen.

  • Comments(0)//blogg.creative-cuisine.se/#post693

WM i Matlagning lag - är det verkligen ett WM ?

Mat och VinPosted by Heinz Glöckler Sat, December 08, 2018 12:42:45
Dessa ord som jag skriver nu - kanske gillar inte alla - Det med WM i matlagning är ju lite missvisande när man "granskar" tävlingen lite mera.
Kommer till en slutsats- ju mera du tränar -( det behövs tid) desto bättre är dina förutsättningar att vinna. Ju bättre organisation man har bakom sig ( pengar och produkter)- i form av sponsorer, företag och arbetsplatser desto bättre chanser har du att vinna.
När jag ser nationer och företag som deltar - finns många inte med lite som VM i bandy...……..många nationer har inte denna sponsororganisation och företagen bakom sig...…...och därmed är det inte en likvärdighet.

https://expogast.lu/wp-content/uploads/2018/11/EXPOGAST-11-2018_dossier-presse-FR_update-1.pdf

Men bra jobbat - det är PR för branschen och bra för utbyte av kunskaper och färdigheter mellan berörda parter.

  • Comments(0)//blogg.creative-cuisine.se/#post679

Den frankofila listan - La liste 2019

Mat och VinPosted by Heinz Glöckler Thu, December 06, 2018 11:11:03
En topplista till - den känns frankofil -
La Liste 2019:

Guy Savoy, Paris, Frankreich, 99.75 Punkte

Le Bernardin New York, Vereinigte Staaten von Amerika, 99.75 Punkte

Alain Ducasse au Plaza Athénée, Paris, Frankreich, 99.50 Punkte

Martín Berasategui Lasarte-Oria, Spanien, 99.50 Punkte

Matsukawa Minato-ku, Japan, 99.50, Punkte

L'Arpège Paris, Frankreich 99.2,5 Punkte

Restaurant de l'Hôtel de Ville Crissier, Schweiz 99.25, Punkte

The French Laundry Yountville, Vereinigte Staaten von Amerika, 99.25 Punkte

Eleven Madison Park New York, Vereinigte Staaten von Amerika, 99.25 Punkte

L'Auberge du Vieux Puits Fontjoncouse, Frankreich, 99.00 Punkte

La Vague d'Or Saint-Tropez, Frankreich, 99.00 Punkte

Schwarzwaldstube Baiersbronn-Tonbach, Deutschland, 99.00 Punkte

Ginza Kyubey, Japan, 99.00 Punkte

Kyo Aji Minato, Japan, 99.00 Punkte

Le Pré Catelan Paris, Frankreich, 98.75 Punkte

L'Assiette Champenoise Tinqueux, Frankreich, 98.75 Punkte

The Inn at Little Washington Washington, Vereinigte Staaten von Amerika, 98.75 Punkte

Le Calandre Sarmeola di Rubano, Italien, 98.75 Punkte

L'Ambroisie Paris, Frankreich, 98.50 Punkte

Régis et Jacques Marcon Saint-Bonnet-le-Froid, Frankreich, 98.50 Punkte

El Celler de Can Roca Girona, Spanien, 98.50 Punkte

Aqua Wolfsburg, Deutschland, 98.50 Punkte

Inter Scaldes Kruiningen, Niederlande, 98.50 Punkte

Hertog Jan Zedelgem, Belgien, 98.50 Punkte

Le Louis XV - Alain Ducasse Monaco, Monaco, 98.50 Punkte

"The Capital" at The Beijing Hong Kong Jockey Club Beijing, China, 98.50 Punkte

Pavillon Ledoyen - Yannick Alleno Paris, Frankreich, 98.25 Punkte

Azurmendi Larrabetzu, Spanien, 98.25 Punkte

Victor's Perl, Deutschland, 98.25 Punkte

Dal Pescatore Canneto Sull'oglio, Italien, 98.25 Punkte

Joël Robuchon Meguro-ku, Japan, 98.25 Punkte

Pierre Gagnaire Paris, Frankreich, 98.00 Punkte

Vendôme Bergisch Gladbach, Deutschland, 98.00 Punkte

Osteria Francescana Modena, Italien, 98.00 Punkte

Georges Blanc Vonnas, Frankreich, 98.00 Punkte

Schauenstein Fürstenau, Schweiz, 98.00 Punkte

Attica Ripponlea, Australien, 98.00 Punkte

Alo Toronto, Kanada, 98.00 Punkte

La Pergola Roma, Italien, 97.75 Punkte

Cheval Blanc - Hôtel Les Trois Rois Basel, Schweiz, 97.75 Punkte

Bareiss Baiersbronn, Deutschland, 97.75 Punkte

Waldhotel Sonnora Dreis, Deutschland, 97.75 Punkte

Blue Hill at Stone Barns Tarrytown, Vereinigte Staaten von Amerika, 97.75 Punkte

Kitcho Arashiyama Kyoto, Japan, 97.75 Punkte

Troisgros Ouches, Frankreich, 97.50 Punkte

Gästehaus Klaus Erfort Saarbrücken, Deutschland, 97.50 Punkte

Jean-Georges New York, Vereinigte Staaten von Amerika, 97.50 Punkte

De Librije Zwolle, Niederlande, 97.50 Punkte

The Restaurant at Meadowood Saint Helena, Vereinigte Staaten von Amerika, 97.50 Punkte

Yanagiya Mizunami-shi, Japan, 97.50 Punkte

L'Epicure Paris, Frankreich, 97.25 Punkte

Maison Pic Valence, Frankreich, 97.25 Punkte

Arzak Donostia, Spanien, 97.25 Punkte

Don Alfonso 1890 Sant'Agata sui Due Golfi, Massa Lubrense, Italien, 97.25 Punkte

Hof van Cleve Kruishoutem, Belgien, 97.25 Punkte

Le Cinq Paris, Frankreich, 97.00 Punkte

Les Prés d'Eugénie - Michel Guérard Eugénie-les-Bains, Frankreich, 97.00 Punkte

Flocons de Sel Megève, Frankreich, 97.00 Punkte

Geranium Kobenhavn, Dänemark, 97.00 Punkte

Da Vittorio Brusaporto, Italien, 97.00 Punkte

Lung King Heen Hong Kong, Hongkong, 97.00 Punkte

Alinea Chicago, Vereinigte Staaten von Amerika, 97.00 Punkte

Ultraviolet Shanghai, China, 97.00 Punkte

Christophe Bacquié Le Castellet, Frankreich, 96.75 Punkte

Le 1947 Courchevel, Frankreich, 96.75 Punkte

Auberge de l'Ill Illhaeusern, Frankreich, 96.75 Punkte

ABaC Barcelona, Spanien, 96.75 Punkte

Dulce Patria Ciudad de México, Mexiko, 96.75 Punkte

Brae Birregurra, Australien, 96.75 Punkte

Lameloise Chagny, Frankreich, 96.50 Punkte

Daniel New York, Vereinigte Staaten von Amerika, 96.50 Punkte

Obauer Werfen, Österreich, 96.50 Punkte

Uliassi Senigallia, Italien, 96.50 Punkte

Aponiente El Puerto de Santa María, Spanien, 96.50 Punkte

Vue de Monde Melbourne, Australien, 96.50 Punkte

Usukifugu Yamadaya Minato-ku, Japan, 96.50 Punkte

Astrance Paris, Frankreich, 96.25 Punkte

Akelarre Donostia, Spanien, 96.25 Punkte

Frantzén Stockholm, Schweden, 96.25 Punkte

Simon Taxacher Kirchberg in Tirol, Österreich, 96.25 Punkte

Marc Veyrat - La Maison des Bois Manigod, Frankreich, 96.25 Punkte

Auberge du Père Bise - Jean Sulpice Talloires-Montmin, Frankreich, 96.25 Punkte

The Ocean Porches, Portugal, 96.00 Punkte

Seehotel Überfahrt Christian Jürgens Rottach-Egern, Deutschland, 96.00 Punkte

Gordon Ramsay London, Vereinigtes Königreich, 96.00 Punkte

Maní São Paulo, Brasilien, 96.00 Punkte

Quintonil Ciuedad de México, Mexiko, 96.00 Punkte

Aoyagi Minato-ku, Japan 96.00, Punkte

Da Dong Roast Duck (Workers’ Stadium East Gate) Beijing, China, 96.00 Punkte

Paul Bocuse - L'Auberge du Pont de Collonges Collonges-au-Mont-d'Or, Frankreich, 95.75 Punkte

8 1/2 Otto e Mezzo – Bombana , Hongkong, 95.75 Punkte

Vissani Baschi, Italien 95.75, Punkte

Didier de Courten Sierre, Schweiz 95.75, Punkte

Le Grand Restaurant - Jean François Piège Paris, Frankreich. 95.75 Punkte

Sushi Saito Minato, Japan, 95.75 Punkte

Taillevent Paris, Frankreich 95.50, Punkte

Quintessence Shinagawa-ku, Japan, 95.50 Punkte

Sepia Sydney, Australien, 95.50 Punkte

Kikunoi 95,50 Punkte

Kyto-shi, Japan, 95.50 Punkte

Maido Miraflores, Peru, 95.50 Punkte

Le Gabriel Paris, Frankreich, 95.50 Punkte

Savva at Hotel Metropol Moskva, Russische Föderation, 95.50 Punkte



  • Comments(0)//blogg.creative-cuisine.se/#post677
Next »