Creative-Cuisine

Creative-Cuisine

om allt i världen

Viktiga och intressanta händelser och tankar som är av betydelse för mig

Michelin 3 stjärnor i Sverige

Mat och VinPosted by Heinz Glöckler Fri, March 09, 2018 11:18:28
Frantzen

En upplevelse i världsklass - 3 stjärnor bedömde vi efter en långlunch lördagen
innan det blev officiellt av stora Guiden Michelin. Vi har koll

Här en liten film


Av Heinz Glöckler

  • Comments(0)//blogg.creative-cuisine.se/#post648

Den vansinniga stjärnjakten

Mat och VinPosted by Heinz Glöckler Tue, October 31, 2017 17:21:41

Nu är den igång igen, den vansinniga stjärnjakten - Guide Michelin är något av en nobelpris för kockar och krögare. Men vad är viktigast inom restaurang - Nöjda återkommande gäster som trivs och är lyckliga för att det njutit av en bra lunch eller middag. Eller är det viktigare att blir omtalad av trendiga foodies, som är på jakt att äter enbart på statusen, hitta hippa rätter och kombinationer och behöver inte bry sig om kostnader, eller kockar och gastronomer som reser runt till sina ” kompisar” för att visa upp sig i klubben för inbördes beundran. Sanningen idag är att alltför många krogar levererar enbart en meny - som helst ska ätas under en viss tid max 3,5 tim - ju flera stjärnor desto dyrare bli det, och ju mera betalar man för artefakter,silver,tråkiga stela kypare och en ceremoni som påminner om en högmässa där kockgudens apostlar, skrida andäktig i matsalen och föreläser om varje rätt som ur en bibel. Rolig nej tack. Man vågar ju inte skratta eller har en rolig underhållning runt bordet. Everything is perfect = are you perfect. ?........Utifrån mina krogbesök i år, nationell och internationellt, har jag ändrad mina premisser - jag lämnar stjärnjakten och bryr mig inte om Michelin.........Det tillfällen som avgör krogvalet. Visst är Sushi gott - men så många tre- stjärnor ? " det har boostad upp sig själv", det är ej relevant, men japanerna och även andra asiater - är ju det största kunder till tre-stjärniga krogar som inte är "sushi ställen".

Här lite Exempel hur jag tänker#HeinzGlockler

Ocean - Algarve Portugal = absolut världsklass, trevlig, mysig,avslappnad med hög nivå på service och kök du få sitter kvar sålänge du vill. Återkommer säker varje gång jag är i Portugal. **

Per Se New York = världsklass i allt - men kyrkstämmning, enbart menyer, sitter på tid och svindyr. Once in a livetime. ***

Adam och Albin= bra krog med högklassig mat och service prisvärd, avslappnad = återkommer gärna ofta.

Cosme - New York = rolig,hippt,hög stämmning, originellt, otrolig bra smaker, prisvärd och ett måste vid varje New York besök.

Agrikultur - Stockholm, egen stil,hantverk, småskalig principfast

Brygghuset i Fiskebäckkil = Sommar, fisk och skaldjur, hög tryck och folklig, ett måste varje år i Lysekil.

Det finns ju många sushikrogar som har tre stjärnor - tradition och bra produkter svindyr förpackad..............Once in a live time.

Nu till Dig JoJo och din Restaurang Jean Georges som har tappad sin tredje stjärna = din krog är stor, fullbokad,nöjda stamgäster, bra stämmning och är lagom dyr (men inte billig), samt att du har en riktig Meny. Glöm bort den tredje stjärnan, slappna av och njut av dina nöjda kunder.

Bedömng gjordes av Heinz Glöckler

  • Comments(0)//blogg.creative-cuisine.se/#post646

Algarve är mera än sol och Albufeira

Mat och VinPosted by Heinz Glöckler Sun, July 02, 2017 12:52:45
Efter en vecka spaning på Algarvekusten kan jag konstatera att andra länder på medelhavskusten bör lära sig av Portugals Guldkust - vänligheten, bra service, lokala råvaror och talangfulla kockar led av stora förebilder som Dieter Koschina och Hans Neuner gör landet verkligen till en hotspot som förtjänar mera uppmärksamhet. Många välbeställda tyskar, engelsmän,schweizare och fransmän har sedan 70 talet etablerad sig här i sina fastigheter som sedan skapade en marknad för internationella topprestauranger. Utvecklingen går i rasande takt och många unga foodies börjar vallfärda hit, särskild rolig att alla ta till vara Portugals rika smakprefernser som präglades av sin rika koloniala historik.
Bäst på Algarvekusten är just nu.
Restaurant Ocean Vila Vita Resort , Porches 10 av 10 poäng toppklass i allt, modern med stor förankring i Portugals råvaror - tekniskt perfekt med otrolig hög servicenivå.
Vila La Joya Albufeira 9.8 av 10 poäng klassiker och banbrytare för Portugals toppkök, lite mognare publik och smaker som är inte lika utmanande som vid Ocean.Men absolut världsklass.
Bonbon Ses Maria 8.5 av 10 poäng talangfull och ett ställe att hålla ögon på
Arte Nautica. Armacao de Pera ,8.5 av 10 Simply perfekt skaldjur direkt på beachen, Ankfotsmusslor ger minnen till kräftskiva.Avslappnad Stämmning på beachen.
Sao Gabriel 8 av 10 poäng, Almancil, lekfullhet nytänkande men brister i Service,
Willies ,Vilamoura 8 av 10 poäng klassisk fine dining internationell
Mem, Loulé 7,5 av 10 poäng bra med utan precision ej värd priset

Håll ögon öppet på Gusto på Hotell Conrad i Almancil - den tre stjärniga kocken Heinz Beck från La Pergola i Rom har öppnat en filial här på Algarve.

Enkla hotspots finns många särskild vid fiskeläge där man äter pinfärska skaldjur enkel grillad med citron och en kall vino verde. Det behövs inte mycket mera. Men det finns även många turistfällor som tyvärr tar mycket betalt för skräp och dålig service som överallt.

Under veckan botaniserade vi bland Portugals viner - även detta WOW manga ambitiösa unga vinmakare har ändrad stilen och levererar nu internationellt toppkvalitet både vitt,röd och mousserande.


  • Comments(0)//blogg.creative-cuisine.se/#post642
Next »