Creative-Cuisine

Creative-Cuisine

om allt i världen

Viktiga och intressanta händelser och tankar som är av betydelse för mig

Händelser som berör

Trender och FramtidenPosted by Heinz Glöckler Sun, April 08, 2018 22:59:23
Vi människor är olika, och uppfattar olika händelser på olika sätt, alla har rätt till sin egen uppfattning och tolkning. Har man olika uppfattningar om händelser och olika tolkningar är det viktig att detta utreds snarast från en oberoende aktör. Detta är ett ansvar som varje arbetsgivare har,när man har fatt en anmälan, inte döma någon på förhand när ord stå mot ord - Darför är et viktig ur rättslig perperskriv att utreda saken. Jag har varit föremål för en händelse där jag rörde en manlig medarbetare på axeln i syfte att få kontakt, personen hade hörlurare på, tittande på skärmen och ryggen vänd mot mig och dörren. Medarbetaren blev skrämt och kände sig kränkt, jag bad om ursäkt men en anmälan inkom, detta ska självklart utredas. Utifrån nivån av händelsen reagerade arbetsgivarens företrädare enligt min uppfattning otrolig stark, varifrån jag själv anmälde arbetsgivaren för kränkande särbehandling. Anmälan mot min person gav inget grund att går vidare - ord mot ord. Arbetsgivaren och min fackliga företrädare, har varit helt överens att det inte finns något grund att går vidare med änmälan och att det denna inte kan ger några konsekvenser. Men förtroendet från min sidan till arbetsgivarens företrädare fanns inte kvar, detta utifrån hanteringen av ärendet i början och dess påföljder. Arbetsgivaren och mina fackliga företrädare kom överens om ett avgångsvederlag - ett litet plaster på en kränkt själ. Hänt är hänt - men tänk på allt vad som skrivs på sociala medier och rykten som sprids, sanningen är oftast något annat, och beror helt vad folk har på syfte med olika påståenden.
Jag är glad att vi har i Sverige ett regelverk - där ingen kan dömas utan en utredning - en rättvisa som är viktig att kämpa för.
Tänk även på att en klapp på axeln, att hälsa med handen kan uppfattas olika, särskild i tiden där vi inte möts längre så mycket i real life, eller när personer kanske har beröringsångest som du inte vet. Vi människor är olika och det ska vi respekterar.

Det positiva är att jag har fatt känna av ett överväldigande stöd av mina medarbetare ur verksamheten från dag 1, både via samtal.mail och brev - något som mina fackliga företrädare inte har upplevt tidigare i något ärende.  • Comments(0)//blogg.creative-cuisine.se/#post651