Creative-Cuisine

Creative-Cuisine

om allt i världen

Viktiga och intressanta händelser och tankar som är av betydelse för mig

Toppkrogar för dyra ?

Mat och VinPosted by Heinz Glöckler Sun, July 22, 2018 16:07:48
#HeinzGlöckler;#Heinz+Glöckler
Det finns flera i min omgivning som ibland yttrar sig att toppkrogar är för dyra - är det verkligen dyra ?
Självklart kostar det att fa uppleva en kulinarisk upplevelse på högsta nivå - där allt stämmer och man är nöjd med besöket. När man har längtad länge för att få en plats …Topprestauranger i Europa förutom Paris, London är förhållandevis prisvärda - restaurangerna erbjuder oftast en avsmakningsmeny med tillhörande vinpaket - där ligger priset på 2000( 1 -2 star) till 4000 kr ( 3 star) i USA och Paris det dubbla.
Vad erhåller jag för pengarna - en smaks och serviceupplevelse som oftast omfattar ett tiotalsrätter och viner under en helkväll i en ombonad miljö. Artisterna är det anställda kocker,servitörer all annat personal - som i mina ögon har samma status som fotbolls,rock och alla andra stjärnor.

En biljett till en topp konsert i en metropol och bra platser kostar 2500 kr - en biljett i mängden på Globen ligger på 1000 kr - och en Champions- league match långsidan typ attondelsfinal kostar mellan 1000 och 2000 kr - finalpriset 2018 har varit 4000 kr.

Jag få uppleva istället för Zlatan, Iniesta, Ronaldo, Mike Jagger, - Tomas Keller, Karin Fransson, Erik Ripert, Sven Everfeldt, Björn Frantzen, Marcus Jernmark, Marc Haeberlin, Alain Ducasse, Emma Bengtsson med flera...….som på högsta nivå måste presterar som i en WM final - varje lunch och middag 300 dagar per år...………………...WOW.

Dyrt tycker jag när jag betalar mycket pengar och inte få valuta för upplevelsen - det kan vara att jag äter en Rödtungsfile på en Västkustkrog som inte är perfekt och kostar som enskild rätt 350 kr...…..eller att jag få ett mediokert vin som kostar på Systembolaget 70 kr per flaska erbjuden för 145 kr per glas...………….eller jag ser en medioker konsert långt ifrån scenen eller en tråkig fotbollsmatch...….

Jag hoppar över gärna dåliga krogbesök för att koncentrera mig några gånger om året att njuta av topprestationer. Da blir det kanske mindre restaurangbesök i sin helhet - och mera mat hemma - kvalitet förre kvantitet. Da blir det en hel del vita veckor - för att sedan njuter av en mogen årgångschampagne eller en äldre bordeaux,bourgogne eller Barolo.

Vi har alla vara egna hobbys - och käpphästar, eller fritidssysselsättningar det gäller att hittar sina favoriter i livsstilen. Min passion är god mat och goda viner - viktig för kropp och själ  • Comments(0)//blogg.creative-cuisine.se/#post659